Google kalenterin ominaisuus: ajanvaraus

Google kalenterissa on uusi itseäni varsin paljon viehättävä ominaisuus:
Tapaamisajankohdat

Voit siis varata kalenteriisi tai johonkin kalentereistasi sellaisia ajankohtia joita ulkopuoliset voivat varata ennalta määritetyn internetosoitteen kautta. Suosittelen, että teet tätä toimintoa varten uuden rinnakkaiskalenterin joita Google-kalentereissa voi olla useita.

Käyttökohteita löytyy monia:

  – kampaamo voi sallia, että tietylle ajalle voi internetsivujen kävijät varata ajan ennalta määritetyksi ajaksi
  – olet järjestämässä henkilökohtaisia haastatteluja (esim. tavoitekeskustelu tai haastattelu), haastateltavat voivat varata itsenäisesti itsellaan parhaiten sopivan ajan kalenteristasi

Ajanvarauksen / tapaamisajankohdan tekeminen on yhtä helppoa kuin tavallisen kalenterimerkinnän teko, seuraavassa lyhyet ohjeet:

  1. Napsauta mitä tahansa kohtaa kalenterin ruudukossa.
  Napsauta näyttöön ilmestyvässä tapahtumakuplassa ”Tapaamisajankohdat”. (ensimmäisellä käyttökerralla valinnan jälkeen tulee valinta ”Tapaamisajankohtien aloitusopas / Lisätietoja”, valitse aloitusopas päästäksesi eteenpäin jatkossa kysymystä ei kysytä.)

  Huomioi, että valinta on nähtävissä vain viikko tai päivänäkymissä!

  2. Ilmoita tapaamisaikojen yksityiskohdat

  Mitä: Anna tapaamisajalle lyhyt otsikko tai otsikoita, esimerkiksi Liisan leikkauksen tarjousajat!

  Kalenteri: Valitse kalenteri, johon haluat luoda tapaamisajan.

  Tyyppi:

  Tarjoa yksittäisenä tapaamisaikana: Valitse tämä painike, jos koko aikaväli on käytettävissä vain yhteen tapaamiseen.

  Tarjoa 30 minuutin ajankohtina: Valitse tämä vaihtoehto, jos ajankohtaan voidaan ajoittaa useampia tapaamisia. Valitse ja ilmoita jokaisen tapaamisen kesto (minuuteissa).

Kun olet valmis, napsauta kuplassa Luo tapahtuma tai jatka seuraavaan vaiheeseen, jossa voit lisätä tapaamisaikaan yksityiskohtia.

Napsauttamalla Muokkaa tietoja voit avata tapaamisajankohdan tietosivun ja lisätä tietoja, kuten sijainnin ja kuvauksen, tai tehdä tapaamisajasta toistuvan.
Muokkaa tietoja sivulta löydät myös tekemäsi ajanvarausajankohdan internetvaraukselle muodostetun internetosoitteen (testisivu, kokeile ajanvarausta), jonka voit jakaa linkkinä haluamallasi tavalla. Voit upottaa sivun myös internetsivuillesi < iFrame > tagilla.
Voit tehdä tapaamisajankohdista myös toistuva napsauttamalla Toista-valintaruutua, josta voit valita asetuksesi.

Jos muiden ihmisten on oltava läsnä tapaamisajankohdan aikana, voit kutsua heidät Lisää osallistujia -kentässä.

Kun olet valmis, napsauta Tallenna.
Olet saanut määritykset valmiiksi. Tapaamismerkintä näkyy yksittäisenä tapahtumana kalenterissasi ja kaikkien kutsuttujen kalentereissa. Erotat tapaamismerkinnän muista tapahtumista sen raitakuviosta. Kun tapaamisajat varataan, ne näkyvät tavallisina tapahtumina päällekkäin raidoitetun tapaamismerkinnän kanssa.

Lopuksi: Ainoa ”heikkous” tässä ajanvarauksessa on Google tai Google Apps tilin velvoite. Aikaa varaavalla henkilöllä tulee olla siis jompi kumpi tili käytössään. Hyvää tässä on tietysti se, että ajanvaraaja on myös tunnistettavissa ja ilkivaltaisia tai feikkivarauksia ei tule niin paljoa.